S Krnáčovou uděláme v Praze tak 10 procent, obávají se v ANO

Půl roku před komunálními volbami panují ve vládním hnutí ANO obavy z toho, že by se partajním lídrem pro Prahu znovu stala Adriana Krnáčová. Ve vedení strany převládají podle zjištění Neovlivní.cz hlasy, že hlavní město coby svoji výkladní skříň hnutí nezvládlo. A do značné míry to přičítají právě současné primátorce. Ta proti sobě nyní popudila i lídra hnutí Andreje Babiše a to svým výrokem, že Pražané jsou co se týče dopravy zpovykaní.

Sebevědomím je Adriana Krnáčová proslulá, ostatně i proto si ji do čela hlavního města původně Andrej Babiš vybral. Po čtyřech letech její veřejné prezentace a stavu města už ale podle informací Neovlivní.cz v ANO hledají, kým ji nahradit. Působení pražského týmu totiž hodnotí krajně negativně i přímo Andrej Babiš.

„Bohužel, s Adrianou Krnáčovou máme šanci udělat v Praze tak deset procent. Teď musíme najít nového kandidáta a připravit kampaň, kde bychom zamaskovali, co všechno se nepovedlo,“ prozradil člen Babišova týmu.

Sám Babiš své výhrady potvrdil v dnešním deníku Blesk, když reagoval na nedávný primátorčin výrok, že Pražané jsou ohledně dopravy zpovykaní. A jasně jí připomněl, že za stav města nese hlavní odpovědnost ona.

“Celá situace je o to víc nepříjemná, že pouhé dva dny po rozhovoru paní primátorky zkolabovala doprava na Žižkově a tím i v dalších místech. Je jasné, že silnice a ulice se musí opravovat, ale nejde to dělat tak necitlivě bez dřívějšího upozornění Pražanů,” napsal Blesku Babiš. “Paní primátorka by měla víc zvažovat, co říká. A měla by dopravní situaci v Praze začít osobně řešit. A je jedno, že dopravu má v gesci jiná politická strana. Ona nese hlavní zodpovědnost.”

Sama primátorka se už za výrok omluvila: “Uznávám, že mé vyjádření bylo hloupé, a chtěla bych se omluvit všem, koho se jakkoliv dotklo.”

Jak ale sama prozradila v rozhovoru pro Neovlivní.cz, primátorkou Prahy by byla ráda i pro další čtyři roky.

Detailní analýzu čtyřleté vlády v Praze přinášíme v tištěném magazínu Neovlivní.cz, který tento týden rozesíláme přeplatitelům.