Schillerová bydlí v luxusu Pařížské ulice. Platí stát

Jsou to už dva roky, co se Alena Schillerová pod tlakem veřejnosti vystěhovala z dotovaného státního bytu. Už se ale nikde neobjevilo, že si naopak polepšila. Dnes už za bydlení v těsném sousedství Pařížské ulice neplatí vůbec nic. A její první starostí v novém bydlení podle svědků bylo: Chci nový kosmetický stoleček. Investigace v květnovém časopise Neovlivní.cz.

Černý pasažér. Termín, který v posledních týdnech ministryně financí Alena Schillerová často adresuje těm, kteří se podle ní chtějí svést na koronavirové pomoci z veřejných peněz.

Příběh Aleny Schillerové popisujeme v květnovém časopise Neovlivní.cz. Objednávejte zde

Ona sama přitom dle svých odpovědí ani nepřemýšlela o tom, že by si s aktuálním platem 173 tisíc korun bydlení v Praze platila sama.

Rozlehlý apartmán v těsném sousedství Pařížské, která patří mezi nejdražší ulice v Česku, platí stát. Tedy my všichni. Potvrdil to Vilém Frček, mluvčí ministerstva pro místní rozvoj, pod které byt spadá.

Když se do apartmánu v Salvátorské ulici předloni stěhovala, bylo jejím přáním navíc ještě investovat do rekonstrukce a vybavení.

“Jako první se sháněla po odpovídajícím toaletním stolku, ten původní se jí nelíbil. Stoleček se jí nakonec také pořídil na státní útraty,” uvedl pod příslibem anonymity zdroj z ministerstva pro místní rozvoj.

Alena Schillerová nepopírá, že si v Praze žije na vysoké noze díky daňovým poplatníkům. Její reakci, kterou redakci Neovlivní.cz zaslala prostřednictvím svého tiskového odboru, lze shrnout do věty: “Mám na to na všechno nárok.”

Záhy po nastěhování navíc v domě, kde ministryně bydlí, zasahovala cizinecká policie. Cizinky, které tam uklízely, totiž neměly potřebná povolení a byly nakonec vyhoštěny. A právě uklízecí služby byly další z věcí, které Alena Schillerová po svém nastěhování do apartmánu, řešila.

Jak s ministryní souvisel zásah cizinecké policie? Kdo platí úklid? Celý příběh luxusu Aleny Schillerové, který platíme z našich daní, čtěte v květnovém časopise Neovlivní.cz. Objednávejte zde: