Prymula šel do restaurace na pozvání Faltýnka

Byla to urgentní schůzka vyvolaná Faltýnkem, popsal spolupracovník Prymuly. Ministr říká, že zas tolik toho neprovedl.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula šel ve středu pozdě večer na schůzku do restaurace, které mají být zavřené, na pozvání pravé ruky Andreje Babiše, šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Uvedl to vysoce důvěryhodný zdroj z okruhu spolupracovníků ministra Prymuly.

“Pozval ho Jaroslav Faltýnek a urgentně ho otravoval,” uvedl spolupracovník ministra.

Na schůzku obou politiků upozornil deník Blesk. Vyfotil Prymulu, jak v noci ze středy na čtvrtek odchází z restaurace Rio’s na pražském Vyšehradě. Ze stejného podniku následně vyšel Faltýnek. Oba bez roušek. Restaurace jsou navíc z nařízení vlády, v níž Prymula sedí, zavřené.

Spolupracovníci Romana Prymuly nyní pro Neovlivni.cz prvně potvrdili, že oba muži se v restauraci skutečně sešli.

Roman Prymula, který tento týden důrazně vyzýval občany, ať sedí doma a dodržují nařízená opatření, reagoval před polednem pro týdeník Respekt slovy: “Zas tolik jsem toho neprovedl.” Jak dodal, “klidně rezignuji, jestli si to veřejnost přeje”.

Jeho pozice je ale otřesena, k rezignaci jej před polednem vyzval přímo premiér Andrej Babiš. “Je to pro mě absolutní šok,” reagoval předseda vlády.

Roman Prymula se hájí tím, že původně při pozvání neutušil, že jde o restauraci. Bez ohledu na to, jestli se nechal vlákat do pasti, faktem je, že Roman Prymula do restaurace, které coby ministr nechal zavřít, šel. A nadto bez roušky.

Jaroslav Faltýnek se už za schůzku v uzavřené restauraci v pátek ráno omluvil. Označil to za svojí chybu. “Omlouvám se za to, že jsem narušil důvěru, že jsem poprosil pana ministra, abychom se potkali v uzavřené hospodě,” citovala jej Česká televize. Majitel restaurace je prý nechal v salonku “probrat věci u kafe”.

Oplétačky čekají i samotnou restauraci. Primátor Prahy Zdeněk Hřib oznámil, že už se na ni chystá kontrola. “Magistrát povede správní řízení s právnickými a fyzickými osobami ve věci porušení vládních nařízení týkajících se restaurace Rio’s. I když si zjevně někdo myslí, že někteří lidé jsou si rovnější, pravidla tady stále platí pro všechny stejně,” uvedl na Twitteru.

Vyšetřování zahájila podle svého oznámení o policie.

Sám Jaroslav Faltýnek je v restauraci Rio’s velmi častým hostem. “Chodit ho tam naučil Martin Nejedlý. Dělají skvělé karbanátky a Faltýnek tam chodí jako do závodky,” popsal jeden z pražských byznysmenů.

Měsíčník Sabiny Slonkové
“To, že přijetí křesla ministra zdravotnictví není pro Romana Prymulu žádná výhra, věděli jen zasvěcení. V tištěném časopise Neovlivni.cz popisuji, že to je naopak jeho prohra ve veřejném životě. Zkrátka Začátek konce plukovníka. Proč? Čtěte v říjnovém vydání.”
Předplatné časopisu Neovlivní

Zdroj náhledové foto: www.riorestaurant.cz

Sdílet článekShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email