Petice: Hnutí ANO v Brně infiltrovali lidé napojení na prohnilé skupiny

Několik politiků z brněnského ANO loni sepsalo petici, v níž varovali před tím, kam se místní buňka řítí. Adresovali ji vedení partaje, nápravy se ale nedočkali. Z Prahy přišel vzkaz shodný s těmi z jiných regionů, kde se politici ANO začali hádat: Jestli toho nenecháte, zrušíme vás. Veřejně se už dnes nikdo z autorů petice k příběhu nechce vracet.

Vážený pane předsedo,

my, níže podepsaní členové hnutí ANO v Brně, vyjadřujeme hluboké znepokojení nad současným stavem a uplatňovanými praktikami v naší oblastní organizaci Brno-město, resp. v řadě brněnských místních organizací.

Máme na mysli proměnu chování v hnutí a jeho činnosti především po hromadném přijetí členů, ke kterému došlo navzdory stanovisku oblastního předsednictva v březnu 2014, které způsobilo silnou infiltraci hnutí lidmi napojenými na stávající prohnilé mocenské skupiny.

Tato organizovaná skupina s penězi a kontakty především na zdiskreditovanou část ODS se pomocí profesionálních kroků (velrybářské praktiky při zakládání místních organizací, snaha o diskreditaci a vydírání osob, nátlakové sestavování kandidátních listin, rizikové financování marketingové kampaně) snaží zneužít hodnoty hnutí ANO a na Váš účet realizovat správu věcí veřejných zaběhlým způsobem, který jste Vy sám (a my s Vámi) přišli do politiky měnit.

Při aktuálním zjištění toho, že jako mladé hnutí již nejsme sami schopni čelit protřelým praktikám založených na organizovaném zneužívání slabosti demokratických mechanismů, se výrazně obáváme “ukradení samotné podstaty hnutí” za účelem mocenského prospěchu zločinných stávajících, vzájemně provázaných vlivových skupin v Brně, které jsou již pod vlastními jmény pro občany Brna nedůvěryhodné.

S ohledem na vážnost situace Vás s nejvyšší naléhavostí žádáme o ochranu principů a podporu v následujících krocích:

 – analýzu a revizi náboru členů v posledních měsících

– dohled nad transparentním získáváním finančních prostředků a průhledným vedením marketingu volební kampaně

– definování morálních hodnot a postupů hnutí v Brně 

Pokud nebudou výše uvedené kroky realizovány, přestane být hnutí nejen námi, ale v krátké době i občany vnímáno jako příležitost nových jedinců měnit zaběhnuté pořádky a ANO se stane pro občany Brna jen dalším nedůvěryhodným projektem.

S úctou a nadějí iniciátoři prohlášení :

Robert Plaga – člen MO Brno Královo Pole

Daniel Struž – člen MO Brno Řečkovice

Marie Škárková – předsedkyně MO Brno – střed


Štítky: , , ,