Zeman bude mít svůj TV pořad. Ptát se ho bude žena jeho kancléře

Prezident Miloš Zeman získal prostor v hlavním vysílacím čase televize Barrandov.  Nový pořad Týden s prezidentem televize rozjede už 16. března, tedy pár dní poté, co Zeman oznámí, zda se příští rok v přímé volbě bude znovu ucházet o post hlavy státu. Moderovat bude žena Zemanova kancléře.

“Nový pořad Týden s prezidentem je postavený jako diskusní publicistický formát, ve kterém shrneme nejen všechny podstatné události minulého týdne, ale prezident Miloš Zeman dostane i prostor pro jejich okomentování,” oznámila televize ovládaná Jaromírem Soukupem a čínskou CEFC.

K tomuto tématu

Miloš Zeman při návštěvě Moravskoslezského kraje, listopad 2016. Foto: hrad.cz
» Miloš Zeman chce znovu kandidovat na prezidenta
» Zeman už stihl porušit dvanáct slibů, spočítali na Demagog.cz
» Textař Horáček, uchazeč o Hrad, zveřejnil svůj majetek i zprávy o zdraví

To, že nepůjde o konfrontační rozhovory, je zřejmé už při pohledu na moderátorskou dvojici. Novináře Petra Koláře doplní Alex Mynářová, manželka Zemanova kancléře. A jak dodává televize: ” Při některých událostech, jako je například plánovaná návštěva prezidenta v USA, se moderování diskuse s prezidentem ujme osobně i generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup.”

Prezident bude mít prostor ke komentování politické scény každý čtvrtek, a to půl hodiny. Ačkoli televize Barrandov nepatří mezi nejsledovanější stanice, její stabilní sledovanost je nad osmi procenty, stejně to pro případný Zemanův boj o Hrad bude představovat citelnou výhodu oproti konkurentům.

To, že Miloši Zemanovi vychází vstříc právě TV Barrandov, přitom není úplné překvapení.

Jaromíra Soukupa pojí s Hradem dlouhodobé přátelské vztahy, od loňska zaměstnává již zmiňovanou manželku kancléře Vratislava Mynáře. Kromě toho je Soukup nablízko s klíčovým Zemanovým mužem, poradcem Martinem Nejedlým. Vedle přátelství spojuje Soukupa a Nejedlého i příbuzenský vztah. Pavučinu vztahů najdete zde ».

Jak jsme napsali v nejnovějším magazínu Neovlivní.cz, byli to právě Soukupovi podřízení, kdo loni koupili nahrávku kompromitující někdejšího šéfa prezidentského protokolu Jindřicha Forejta. Soukup ji přitom nenechal koupit proto, aby ji zveřejnil. Ale proto, aby ji předal Nejedlému a spol, kteří se snažili zabránit aféře.